Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović primili su u Gradskoj vijećnici Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju koja se u Osijeku priprema za nadolazeće kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo koje se ove godine igra u Njemačkoj. Ovom prilikom izrazili su reprezentativkama dobrodošlicu u naš grad koji su posjetile kako bi upoznale Vukovar i odale počast na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Zamjenik gradonačelnika Pavliček izrazio je zadovoljstvo što su reprezentativke posjetile Vukovar te se upoznale sa svim znamenitostima i memorijalnim obilježjima grada.
„Vjerujem kako će ovaj posjet biti dodatan poticaj za odličan rezultat u predstojećoj utakmici sa Slovenijom," naglasio je Pavliček zaželjevši svu sreću reprezentaciji.
U sklopu priprema za kvalifikacijski ogled protiv Slovenije koji se u Osijeku igra 10. lipnja u 18 sati, reprezentativke su odigrale prijateljsku utakmicu protiv Švedske koju su izgubile 35:28. Goran Mrđan, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije rekao je kako je reprezentacija vrlo mlada te da je u ovom sastavu nastupila prvi put. Sljedeća se utakmica igra se u Sloveniji 15. lipnja.