Nakon završena dva besplatna ljetovanja za vukovarske mališane, krstarenje Jadranom i ljetovanje na Korčuli/Lumbardi, besplatno ljetovanje za vukovarsku djecu se nastavlja u Lječilištu Veli Lošinj, zahvaljujući iznimnoj suradnji s Primorsko-goranskom županijom.
U Lječilištu Veli Lošinj djeca su boravila u terminu od 08. do 15. srpnja 2017. godine. Ovo je ljetovanje bilo namijenjeno djeci s područja grada Vukovara i to od završenog 1. do završenog 4. razreda srednje škole. Djeca od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara ljetuju na istoj destinaciji od 15. do 22. srpnja 2017. godine, a održan je roditeljski sastanak za roditelje djece koja će u Lječilištu ljetovati od 22. do 29. srpnja 2017. godine. Ovaj je termin također predviđen za djecu od završenog 5. završenog 8. razreda osnovne škole.
Do sada je na besplatnom ljetovanju boravilo 180 djece, a 200-njak djece čeka odlazak u zakazanim terminima.
Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji s Gradom Zagrebom, vukovarskim mališanima je omogućeno besplatno ljetovanje u Dugoj Uvali, u hostelu „Cvrčak" za 125 djece i 8 voditelja , u terminu od 08. do 15. kolovoza 2017. godine. Tim plemenitim činom Grad Zagreb je pokazao veliku osjetljivost i dokaz da nas nisu zaboravili, posebno djecu koja nisu u mogućnosti otići na more.
Nadalje, ljetovanje se nastavlja u Kaštel Štafeliću za srednjoškolce ugostiteljskog smjera s područja grada Vukovara, zahvaljujući suradnji i prijateljstvu braniteljskih udruga: Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Kaštela.