U rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku 2017./2018. godinu. Svečanosti su nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura.

Ove godine dodijeljeno je 198 stipendija od koji su 5 za studente prve godine studija deficitarnih zanimanja i 25 za studente druge i viših godina studija deficitarnih zanimanja. Iznos stipendija za deficitarna zanimanja je 1.000 kuna mjesečno. Potpisani su ugovori i za dodjelu 122 stipendija za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja u iznosu od 500 kuna mjesečno, 2 stipendije za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja iz posebno prikupljenih sredstava, odnosno donacija u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, 1 stipendija za studente drugih zanimanja iz posebno prikupljenih sredstava u iznosu od 500 kuna te 43 stipendije iz posebno prikupljenih sredstava u iznosu od 800 kuna mjesečno. Sve stipendije dodijeljene su za deset mjeseci u akademskoj godini.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako je Grad Vukovar jedinstven u Republici Hrvatskoj jer stipendira sve redovne studente sa svog područja, od prve do završne godine studija te napomenuo važnost ove mjere. „Prije svega želimo pomoći studentima u školovanju, ali također nam je i cilj da stvaramo preduvijete da po završetku školovanja svojim znanjem današnji studenti pridonesu razvoju lokalne zajednice u kojoj živimo", rekao je Pavliček te napomenuo kako osim stipendiranja studenata, Grad Vukovar je stavio naglasak i na pomoć djeci u osnovnim školama kojima su osigurani besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka, a najnovija atraktivna mjera koju Grad Vukovar provodi je sufinanciranje troškova stanovanja obieljima s troje ili više djece do navršene 16. godine života.

Za potrebe stipendiranja u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 1.400.000,00 kuna, dok je iz posebno prikupljenih sredstava od sponzora za ovu svrhu prikupljeno 500.000,00 kuna.