Udruga braniteljica Vukovarsko-srijemske županije i Grad Vukovar i ove godine organizirali su veliku povorku maškara pod nazivom „Osmijeh se vratio u grad". U razigranoj povorci sudjelovali su građani svih dobnih skupina, od vrtićkih mališana, osnovnoškolaca, mladih iz srednjih škola i Veleučilišta, do članova svih udruga, kulturno-umjetničkih društava, sportskih klubova, ugostitelja, obrtnika.
Veseloj povorci maškara ključeve grada predala je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja je pozvala sve građane neka izađu na ulice te se druže i zabave sljedeća četiri dana koliko traju poklade u Vukovaru.
„Uz prigodan program, ponudu ugostitelja i obrtnika te vesele zvukove glazbe, svatko ovih dana može u pronaći svoj kutak za zabavu i smijeh," poručila je zamjenica gradonačelnika Mujkić.

Maškare su izvele prigodan program na Trgu Republike Hrvatske, a proglašene su i najbolje maske. U kategoriji pojedinaca prva je djevojčica Lena Dželalija, drugi mali klaun Andrej, a treća obitelj Roca.
U kategoriji skupina pobjednici su polaznici Dječjega vrtića Vukovar 1 iz Sotina, drugi su članovi KUD-a Seljačaka sloga iz Bogdanovaca, a treći su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Magnolija.