U prigradskom naselju Sotin, uoči otvaranja 8. Memorijalnog turnira u boćanju i 4. Memorijalnog nogometnog turnira, položeni su vijenci i upaljene svijeće kod centralnog križa na mjesnom groblju u Sotinu u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i mještane Sotina u Domovinskom ratu.

Nakon polaganja vijenaca 16 boćarskih ekipa svečano je postrojeno te je uslijedilo otvaranje turnira koje jeprigodnim obraćanjem otvorila predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sotina, dok će postrojavanje i otvaranje nogometnog turnira uslijediti u nedjelju u 14:00 sati.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je izuzetno bitno okupljati se i davati potporu malim zajednicama poput Sotina, gdje je sve teže zadržati život, pogotovo mladih obitelji. „"Boćarskom i nogometnom klubu iz Sotina potporu osim lokalne zajednice daju i ostali klubovi s područja grada Vukovara te se tako osjeća i širi zajedništvo među svima nama. To je jedini recept kako ćemo doći do željnih rezultata, odnosno mjesta koja će biti dovoljno razvijena da budu prihvatljiva za život svima kojima će život rasti i cvjetati", rekao je Penava

Memorijalu je nazočio pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić koji je u ime resornog ministarstva dao punu potporu ovakvim aktivnostima kojima je cilj sjećanje na sve one koji su poginuli, ubijeni, umrli i još uvijek se vode kao nestali.