Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno s ministricama Gabrijelom Žalac i Blaženkom Divjak, dekanom Željkom Sudarićem i predsjednicom studentskog zbora Ivanom Antunović svečano je otvorio novoizgrađeni Studentski dom „Leopold".

Izgradnja i opremanje Studentskog doma vrijednosti 23 milijuna kuna financirani su sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a kapaciteta je 108 ležaja u 58 soba opremljenih klimatizacijskim uređajima, mini kuhinjom, televizorom, internetom te svaka sadrži radni prostor i kupaonicu. Dvije dvokrevetne sobe prilagođene su potrebama osoba s invaliditetom.
U Studentskom domu 'Leopold' nalazi se i informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem i internetskim pristupom, a na raspolaganju je i zajednički dnevni boravak za druženje, praonica te glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama, kao i uređaji za glačanje. Na krovu zgrade smještena je solarna elektrana, čime se osigurava korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno se doprinosi zaštiti okoliša.

Riječ je o još jednoj dobroj vukovarskoj priči nastaloj kroz sinergiju Veleučilišta, Grada Vukovara i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova jer je Studentski dom sadržaj koji će uvelike podići standard studentskog života u Vukovaru te zatvoriti priču o studentskom životu tako da će ponuda za studente Veleučilišta Lavoslav Ružička ovime biti potpuna.
„Otvaranje Studentskog doma znači mnogo jer time uvelike povećavamo konkurentnost Veleučilišta, a studentima omogućavamo standard kakav zaslužuju," rekao je dekan Sudarić naglašavajući kako je nedavno potpisan i ugovor za izgradnju studentske kuhinje i dodatnih sportskih sadržaja čime se zaokružuje sve vezano za Studentski dom. Napomenuo je kako je u tijeku i projekt prenamijene Radničkog doma u Borovu naselju za potrebe Veleučilišta gdje će se razvijati novi studijski programi.
„Grad Vukovar je ovaj projekt u svoje urbanističke planove uvrstio još 2007. godine te je prije deset godina došao u posjed ovoga zemljišta kojemu je namjena odmah bila izgradnja Studentskog doma. Ovim Studentskim domom Vukovar zaokružuje ponudu studentskog života i sadržaja koje nudi kao studentski grad svim studentima kako iz Vukovara tako i iz svih krajeva Hrvatske koji dolaze na studije koje nudi Veleučilište Lavoslav Ružička," objasnio je gradonačelnik ističući potporu koju su projektu pružili Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao i Veleučilište u Virovitici.