Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava otvorio je ovogodišnji Advent u Vukovaru koji je započeo bogatim programom, uz nastupe brojnih izvođača, a u organizaciji agencije Organizatori bez granica, TZ Vukovar i Grada Vukovara.

Ovih dana još jednom ćemo potvrditi da upravo SVI zaJEDNO život u Vukovaru možemo i moramo učiniti boljim i ljepšim.

„Cilj nam je da Advent u Vukovaru postane jedinstvena i prepoznatljiva manifestacija koja će Vukovarcima i svim gostima naredna 4 tjedna došašća ispuniti nadom i iščekivanjem, mirom, radošću, veseljem i ljubavlju", rekao je u svome obraćanju okupljenima gradonačelnik Ivan Penava te istaknuo kako će tijekom slijedeća 24 dana u Vukovaru biti sklopljena brojna nova prijateljstva između malih Vukovaraca i prijatelja koji na Advent u Vukovar dolaze iz mnogih hrvatskih gradova i mjesta, od krajnjeg juga Dalmacije, do krajnjeg istoka Slavonije i Srijema.

Advent u Vukovaru uz gastronomsku ponudu vukovarskih ugostitelja bogat je prigodnim programom koji obuhvaća tradicionalne adventske svečanosti u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma, program okrenut novim tehnologijama pripremila je Gradska knjižnica Vukovar, a upotpunjen je i godišnjim cjelovečernjim programima kulturno umjetničkih društava, posebnim programima u izvedbi Vukovarskih golubića i Mažoretkinje grada Vukovara. Upriličit će se doček sv. Nikole, otvoriti klizalište, održat će se i već tradicionalno Nebo puno želja - puštanje lampiona u zrak, ispred Radničkog doma biti će postavljene žive jaslice, u grijanom šatoru za najmlađe organiziran je Kutak Djeda Božićnjaka, a održati će se i koncert Tiha noć te brojna druga prigodna događanja. Ljepota ovogodišnjeg adventa svakako je u njegovom humanitarnom karakteru – na sam Badnjak 24 božićne jelke biti će darovane obiteljima s troje i više djece u sklopu humanitarne akcije „Vukovarski adventski kalendar dobrote".