Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u prigodi božićnih blagdana je korisnike usluga domova za starije i nemoćne osobe na području grada Vukovara darovao paketima meda, a kako bi tim znakom pažnje ranjivoj skupini svojih sugrađana pomogli u očuvanju zdravlja i imuniteta, ali i uljepšali ovo predblagdansko vrijeme.

Darove je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem i pročelnikom UO za društvene djelatnosti Josipom Palošem, uručio korisnicima i ravnateljici Doma za starije i nemoćne Vukovar Željki Rajković te je uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana svim korisnicima i zaposlenicima domova. 

„Bilo mi je zadovoljstvo susresti se s našim sugrađanima i na ovaj način zaželjeti im ugodne nadolazeće blagdane, ali i dobro zdravlje. Kroz razgovor smo se dotakli brojnih tema te dogovorili suradnju vezanu za postavljanje klupa, sadnju drveća za potrebe hladovine, organizaciju izleta te postavljanje sprava za tjelovježbu, sukladno njihovim mogućnostima i potrebama.“, rekao je gradonačelnik Penava te podsjetio na brojne mjere koje Grad Vukovar provodi u svrhu poboljšanja kvalitete života sugrađana starije životne dobi, poput jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice, proslave Valentinova za parove s više od 50 godina braka, božićnica te mjere Grad koji brine, a putem koje je osigurana jednokratna novčana pomoć za vukovarske umirovljenike.

„Drago nam je da nas već treću godinu za redom gradonačelnik posjećuje i daruje naše korisnike medom. Korisnici se uvijek vesele posjetama, a med svakodnevno koristimo, stoga je ovaj poklon vrlo koristan.“, dala je zaključiti ravnateljica Doma za stare i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković.

U ovu su akciju uključeni svi domovi za stare i nemoćne s područja grada Vukovara, odnosno, ukupno 8 domova s 293 korisnika darovani su medom.