Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića već 19 godina provodi akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar" kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Naime, prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja udruga prikupljaju se financijska sredstva za obitelji socijalno ugroženog statusa ili djecom s invaliditetom te se potiče vrijednost sjećanja na Vukovar i žrtve Vukovara.

Tim povodom u gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš te stručni suradnik za socijalnu skrb Dalibor Žigić ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s dvije vukovarske obitelji, Radošević i Domić.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Filip Sušac zahvalio je predstavnicima udruga čija ljudska dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje te je istaknuo kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2023. godini namijenio 1,8 milijuna eura.

"Godine više ne brojimo, bitno nam je učiniti dobra djela za Vukovar i njegove građane.", dao je zaključiti predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić.

U sklopu akcije financiraju se dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana, mjesečno po 1.000,00 kuna, odnosno 132,72 eura. Predstavnici udruga su prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji opremile i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica u iznosu 250 eura, a ovom prilikom istaknuli su nadu u nastavak akcije i narednih godina.