Na šetnici uz Dunav u Vukovaru održan je drugi po redu Dunav fest čiji program je ove godine bio produžen s dva, na tri dana. 

Kroz tri dana bogatog programa koji je obilovao tradicijom, gastronomskom ponudom, zabavnim sadržajima, zvucima tamburice, nastupima i koncertima uživali su brojni građani i posjetitelji Vukovara, a uslijedio je koncdert Sandi Cenova. 

Trećeg dana manifestacije, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana Dunava održano je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak te u spravljanju fiša, a najboljima su nagrade dodijelili gradonačelnik Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. 

"Dunav je za Vukovarce oduvijek imao veliko značenje, a nakon povratka u Vukovar, barem kako sam ja na dužnosti gradonačelnika, krenuli smo intenzivno njegovati vezu s rijekom Dunav na kojoj Vukovar živi, diše, na kojoj postoji i po kojoj je poznat, razvijati tu vezu u različitim smjerovima, od šetnica, sportskih i kulturnih manifestacija, izgradnje prekrasnih prostora... Dani Dunava u gradu Vukovaru su ove godine trajali tri dana, imali smo natjecanja u pripremanju fiš paprikaša, lovu ribe udicom na plovak, pripremali su se i ostali specijaliteti, suzbio se i broj komaraca - dakle svi sastojci za jednu prekrasnu manifestaciju uz rijeku Dunav i velik broj posjetitelja, su tu.", rekao je gradonačelnik Penava dodavši kako je izuzetno lijepo vidjeti veliki broj građana koji uživaju u pripremljenom programu.

"Ovogodišnji Dunav Fest trajao je tri dana, a u sklopu ove manifestacije obilježen je i Međunarodni dan Dunava i to kroz fišijadu na kojoj su sudjelovale 24 ekipe, proglasili smo pobjednike i svi su se lijepo zabavili. Osim toga, održane su i brojne druge aktivnosti vezane uz rijeku Dunav, s obzirom da je upravo rijeka Dunav jedan od kontinentalnih aduta kontinentalnog turizma istočne Hrvatske, a mi se nalazimo s našom najvećom riječnom lukom upravo na toj rijeci, poželjno je da kreiramo ovakve sadržaje i ovakve događaje i to kontinuirano i radimo. Osim same fišijade, održan je i sajam tradicijskih proizvoda gdje su naši mali proizvođači imali priliku izložiti svoje tradicijske proizvode, bilo je tu za svakoga ponešto. Održani su i Dani otvorenih vrata Veslačkoga kluba kao i 15. susret folklornih društva Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav", naglasila je Sekulić te pozvala sve da se manifestaciji pridruže i sljedeće godine.

 

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara