Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru za 2024. godinu u iznosu od 35.000,00 eura, a temeljem kojeg će tvrtka Pevex d.d. osmu godinu za redom olakšati rad Pučke kuhinje. Potpisivanju su nazočili i inicijator ideje Mario Radić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

„Osma je ovo godina kako smo na prijedlog Marija Radića započeli s ovom tradicijom, koja nam je prije osam godina bila zaista potreba s namjerom da ni jedan građanin Vukovara bude bez toplog obroka dnevno. Pučka kuhinja radi na dvije lokacije, u Vukovaru i Borovu naselju te nam je drago da ova topla priča ima svoj kontinuitet. Značajna su to sredstva koje tvrtka Pevex izdvaja te s njima gotovo u cijelosti pokrivamo troškove Pučke kuhinje i dodijeljivanja preko 11.000 obroka godišnje. Vjerujem kako ćemo i u godinama pred nama nastaviti s ovom lijepom suradnjom.", rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te istaknuo kako je za korisnike Pučke kuhinje osigurana i božićnica te prigodni predblagdanski poklon paketi.

"Kada smo krenuli u ovu suradnju broj korisnika Pučke kuhinje u Vukovaru bio je 160, a danas je on 65 što u konačnici pokazuje da se Vukovar razvija i napreduje. Drago mi je da je tome tako, pokazatelj je to da ima i više posla u gradu i da se ulaže veliki trud u sve segmente života.", rekao je Mario Radić.

Krešimir Bubalo istaknuo je zadovoljstvo nastavljenom suradnjom te dodao kako je ove godine povećan iznos ugovora zbog inflatornih vremena. "Pevex je odgovorna tvrtka te želimo pomoći svima, no Vukovar je za nas ima posebno značenje te nam je uvijek drago biti ovdje.", između ostaloga je rekao Bubalo.

Pročelnik Josip Paloš podsjetio je kako Grad Vukovar osim rada Pučke kuhinje, na razne načine brine o sugrađanima u potrebu, pa između ostaloga sufinancira i rad Socijalne samoposluge na godišnjoj razini u iznosu od 15.000,00 eura.

Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara, a njene usluge u prosjeku ove godine mjesečno koristi 65 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji.