U NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar jučer, 04. siječnja, je u 10:42 sati na svijet stigao maleni Vukovarac Marko!

Prvi je to Vukovarac rođen u novoj 2024. godini!

Majku Katarinu Sobol i malog Marka danas je posjetio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Gradonačelnik Penava uputio je iskrene čestitke te poželio najljepše želje, a tradicionalno majku i bebu darovao je prigodnim darom uz koji će biti isplaćena jednokratna naknada u vrijednosti 200,00 eura.

„Roditeljima upućujem najiskrenije čestitke i želim im puno zdravlja, ljubavi i sreće. Vjerujem kako im je rođenje djeteta donijelo prekrasan početak 2024. godine. Grad Vukovar tradicionalno daruje roditelje i dijete koje bude rođeno prvo u godini, a s prebivalištem na području Vukovara te svoj trud i rad kontinuirano usmjerava i ulaže u demografsku i pronatalitetnu politiku kroz razne mjere, od kojih je jedna i naknada za novorođenčad te naknada za opremanje prvorođenog djeteta. Pozitivni pomaci u demografskoj politici i mjere koje provodimo jedan su od razloga da je Vukovar drugu godinu za redom proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj.“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava u ovoj lijepoj prigodi.

Za istaknuti je kako naknada Grada Vukovara za prvo dijete iznosi 530 eura, uz još 530 eura za opremanje novorođenčeta. Za drugo dijete naknada je 930 eura te za treće i svako iduće dijete naknada iznosi 1.330 eura. U 2023. godini isplaćeno je ukupno 204 naknade za što je utrošeno 220.473,61 EUR.

Prema izvješću rodilišta NMB „dr. Juraj Njavro“ Vukovar u 2023. godini bilježi se ukupno 451 porod. Upravo to je najveći broj rođenih novorođenčadi u vukovarskoj bolnici u posljednjih 20 godina.