S početkom proljeća Hrvatski nogometni klub „Mitnica“ svoje je popodnevne i večernje treninge na sportskome terenu mogao obavljati pod svjetlima novih reflektora koje je u vrijednosti od gotovo 204.000 kuna financirao Grad Vukovar.

Ovaj su nogometni klub prije dvanaest godina osnovali hrvatski ratni vojni invalidi i hrvatski branitelji s područja vukovarskog gradskog naselja Mitnica želeći na taj način dugogodišnju tradiciju rekreativnog igranja nogometa na Dudiku, sadašnjem igralištu, uokviriti u jedno zdravo sportsko društvo koje će okupljati sve generacije, a posebno najmlađe te tako unaprijediti društveni život na Mitnici.

U tome su svakako uspjeli jer je osnivanjem i pokretanjem ovoga kluba kvaliteta društvenog života u gradskoj četvrti Mitnica podignuta je na višu razinu budući da do tada na Mitnici nije postojalo niti jedno sportsko igralište osim u krugu osnovne škole. Stadion na mjestu Spomen-park Dudika, nedaleko od spomenika, otvorili su 5. svibnja 2012. godine, a prvu službenu utakmicu na svojem stadionu odigrali su 13. svibnja 2012. godine. U klubu je danas aktivno registrirano 116 nogometaša od čega je 12 djevojčica.

Klub se trenutačno natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi sa seniorskom momčadi te još nastupaju sa svojim limačima, mlađim pionirima i juniorima u ligi mladeži Nogometnog središta Vukovar.

Klub svake godine, već tradicionalno, organizira 2 turnira i to veteranski turnir povodom Dana grada Vukovara i Memorijalni malonogometni turnir „Davorin Merkler Dado“.  Isto tako, klub sudjeluje u humanitarnim akcijama te su organizirali donacijsku utakmicu za pomoć malenom Šimunu, nogometnu utakmicu protiv nasilja nad ženama, nogometnu utakmicu za humanitarnu akciju Udruge sv. Bono za  pomoć  siromašnima povodom uskršnjih blagdana, a uključili su se i u prikupljanje financijskih sredstava za „Vukovarske leptiriće“ te su darivali djecu u Dječjem vrtiću Vukovar 1, objekt na Mitnici.