Održana je 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Ovom je prilikom promovirano ukupno 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić čestitala je promoviranim studentima na stečenoj diplomi i zvanju te izrazila nadu kako će ubrzo naći zaposlenje ili nastaviti jednako uspješno školovanje.

„Grad Vukovar se trudi ulagati u gospodarstvo i u sve ono što olakšava život u Vukovaru. Onima koji se vraćaju u svoje gradove, želim da iz Vukovara ponesu lijepe uspomene i gdje god mogu neka pričaju o Vukovaru kao o gradu budućnosti u kojem ima života, a ne kao o gradu slučaju,“ rekla je zamjenica Mujkić.

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Željko Sudarić istaknuo je kako su ove godine s ljetnim upisnim rokom premašili prošlogodišnje te da će oko 300 novih studenata studirati i živjeti u Vukovaru.

„Ovu smo promociju planirali za ožujak 2020. no uslijed epidemije koronavirusa odgodili smo je za mjesec u kojem Veleučilište slavi svojih 15 godina od osnutka. Za današnju se  svečanost prijavilo 65 studenata. Diplome našeg Veleučilišta priznate su ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji,“ istaknuo je dekan Sudarić.