Već 17. puta za redom održava se međunarodni Vukovarski veslački maraton osmeraca i to u spomen na sve poginule u obrani Vukovaru, a posebno na članove kluba od kojih su njih 32 položila svoj život.

„Ovaj maraton održavamo na ovaj datum u čast osnutka 204. Vukovarske brigade i u čast poginulim veslačima u Domovinskome ratu,“ rekao je Luka Kolar predsjednik HVK Vukovar.

Start utrke duge 36 km je ispred Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar, a cilj ispred hotela „Dunav“ u Iloku te se ove godine utrkuje deset ekipa.


Prije samoga starta utrke položeni su vijenci kod Spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje.


Natjecanje je međunarodnog karaktera te već godinama sudjeluju brojne ekipe koje se rado odazivaju pozivu HVK Vukovar za sudjelovanjem u ovome tradicionalnome natjecanju. Ove godine sudjeluje 10 ekipa.

„Jedan sam od pokretača ovoga maratona s obzirom da sam kao ponosni član HVK Vukovar sudjelovao u povratku kluba i kao trener i kao natjecatelj. Ova je utrka prerasla u lijepu tradiciju i vidim da nas rado posjećuju veslački klubovi iz svih krajeva Hrvatske, a i šire“ rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te poželio sreću svim natjecateljima.