U tijeku je obnova Sportske dvorane u Borovu naselju koja uključuje sanaciju stubišta i pročelja zgrade. Potreba za obnovom iskazala se nakon završetka radova na Trgu Dražena Petrovića budući da pročelja stubišta na ovoj zgradi nemaju termoizolaciju te dolazi do gubitaka u energiji  stalnog ljuštenja boje uslijed vlage i vanjskih vremenskih prilika. Kao podloga za obnovu zgrade iskorišten je projekt energetske obnove dvorane koji je izrađen u okviru EU projekta koji je završio prije tri godine.

„Nakon što smo posljednjih godina uložili milijune kuna u sportsku infrastrukturu nastavljamo tim tempom i dalje. Nedavno smo obnovili Trg Dražena Petrovića koji sada ima moderan europski izgled, a u neposrednoj je blizini je i moderno Plivalište te Sportska dvorana zaslužuje pratiti istom vizurom. Prije svih ovih ulaganja stubišta Sportske dvorane bila su najljepši dio, a sada naružuju okolinu.  Za njihovu smo obnovu osigurali  264.000,00 kuna kako bi cjelokupan ovaj dio bio bez slabe točke,“ rekao je gradonačelnik podsjećajući kako se sportska infrastruktura u Vukovaru sustavno obnavlja.

„Osim Sportske dvorane Grad Vukovar paralelno sanira i objekt na stadionu HNK Lipovača i gradski stadion u Vukovaru. U Gradski stadion ulažemo 12,5 milijuna kuna što znači da kontinuirano podižemo standard sportskih objekata višemilijunskim sredstvima, a cilj nam je da naši sugrađani imaju priliku baviti se tjelesnim aktivnostima na što kvalitetniji način,“ objasnio je gradonačelnik Penava.

Obnovom su predviđeni fasaderski radovi koji uključuju izvođenje termoizolacijskog sustava, limarski radovi kroz koje će se urediti opšava obloga krova i pročelja, ugradit će se limene klupčice i izraditi zaštitne kutije za vanjsku jedinicu chillera, predviđeni su i strojarski radovi kroz koje će se ukloniti sve vanjske jedinice chillera sa pročelja dvorane na izmještenu lokaciju. Izmjestit će se plinske instalacije te će se ugraiti videonadzor na novouređeni trg Dražena Petrovića. Kroz obnovu će se očistiti i limena pročelja dvorane koja su oštećena u tuči prošle godine.

Završetak radova očekuje se kroz desetak dana rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo te dodao kako u planu imaju još radova kao što je zamijena kompletne rasvjete te preinake u strojarnici.

„Svi su radovi dio energetske obnove koja će osim estetskog uređenja značiti i uštede u energiji,“ rekao je Szabo.