Predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru u iznosu od 20.000 kuna mjesečno, odnosno 240.000 kuna na godinu. Ovim će ugovorom tvrtka Pevex ponovno olakšati rad Pučke kuhinje, koja namiruje potrebe oko 80 ljudi.

 „Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara. Tvrtka Pevex je od prvoga dana s nama, dakle već pet godina je pokrovitelj rada Pučke kuhinje u Vukovaru. Tada nam je namjera bila da kroz ovaj projekt iskorijenimo situaciju u kojoj su se našli naši pojedini sugrađani te im ponudimo garantirani topli obrok svakoga dana. To je ono što smo u vrlo brzom roku kroz kvalitetnu suradnju s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije uspjeli ostvariti poštujući pri tome sve specifičnosti našega grada. Kao što vam je poznato, Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje na dvije lokacije; u centru grada u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa i na drugoj lokaciji u Borovu naselju. Tada nam je to bio cilj da svaki građanin grada Vukovara bude siguran da će ga dočekati topli obrok svakoga dana i sve do danas ga uspješno ostvarujemo zajedno s Pevexom,“ rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući gospodinu Lovrinčeviću na kontinuiranome partnerstvu na ovome projektu.

„Već pet godina živim u Zagrebu, no do tada sam svaki tjedan dolazio u Vukovar koji mi je ostao u lijepome sjećanju. Ovaj se grad uvuče čovjeku u srce i treba biti u srcu svakog Hrvata i svakog građanina Republike Hrvatske. Tako smatramo i mi kao tvrtka te smo u Vukovaru prošle godine sagradili prekrasan novi centar i zaposlili 50 djelatnika. Jako smo ponosni na njega i posebno kada napravimo nešto dobro za ovaj grad koji je dao toliko puno svima nama. S druge strane, moramo misliti i na ljude koji nisu u poziciji da rade iz bilo kojih razloga. Prepoznajemo tu situaciju i već pet godina doniramo te smo sretni što smo u poziciji da možemo donirati,“ zaključio je predsjednik Uprave tvrtke Pevex, Jurica Lovrinčević.