Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina u razdoblju studeni 2022. – travanj 2023.

Proračunska transparentnost ocjenjuje se ocjenama od 0 do 5, a Grad Vukovar i ove godine je ocijenjen kao odličan u proračunskoj transparentnosti.

Potvrda je to da Grad Vukovar u svome financijskom poslovanju objavljuje sve dokumente predviđene za objavu sukladno Zakonu o proračunu odnosno da se pridržava Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija.

Grad Vukovar nastaviti će se zalagati, kako za najviši stupanj proračunske transparentnosti te iznošenje i objavu točnih, pravodobnih i razumljivih proračunskih podataka, tako i svih drugih podataka važnih za građane grada Vukovara.

Grad Vukovar svoj rad u svim područjima temelji na transparentnosti, otvorenosti i dostupnosti te osigurava najveću moguću informiranost građana o korištenju proračunskih sredstava. Osim obveza koje smo u tom pogledu zakonom dužni ispunjavati, javnost se trudimo svakodnevno redovno izvještavati o svim relevantnim informacijama i podacima koji se tiču poslova lokalnog značaja te ćemo to nastaviti i činiti. Također, vrlo smo otvoreni za komunikaciju s našim sugrađanima kojima su vrata Grada Vukovara uvijek otvorena. S tom namjerom smo na našoj web stranici i kreirali e-uslugu „Građani predlažu“ putem koje ostvarujemo izravan kontakt s našim sugrađanima koji nam žele uputiti prijedlog, ideju ili komentar i dati nam do znanja što će, po njima, život u našoj zajednici učiniti još kvalitetnijim i boljim.“, osvrt je gradonačelnika Penave na ocjenu za proračunsku transparentnost.