{gallery}2016/06/07/06{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Josip Ivančić nazočili su svečanoj akademiji u povodu 85. obljetnice tvrtke Borovo koja se održala u vukovarskom Dvorcu Eltz.

„Čestitam rođendan tvrtki Borovo te im želim daljnji uspješni razvoj, širenje poslovanja i nova radna mjesta", rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako država treba imati više sluha kada je riječ o poslovanju ovog vukovarskog giganta koji je nekada zapošljavao 20 tisuća djelatnika.

„Tvrtka Borovo zapošljava 705 djelatnika od kojih je oko 500 zaposleno u Vukovaru što nas i dalje čini jednim od najvećih poslodavaca kako u županiji tako i u gradu Vukovaru", istaknuo je predsjednik uprave Borova Goran Kolundžić dodavši kako tvrtka godišnje proizvede oko 190 tisuća pari kožne te oko 170 tisuća pari gumene obuće.

Posebno se osvrnuo na činjenicu kako Borovo odlično napreduje i na stranom tržištu. Izvozom dva brenda "My ballerinas" i vrlo popularnih tzv. Startasica u zemlje EU, posebno u Francusku, zatim Kanadu te države SAD-a stoji rame uz rame svjetskim brendovima. Planovi za daljnje poslovanje je širenje spomenuta dva brenda i na Australiju.

Tvrtka Borovo je u povodu rođendana građanima danom otvorenih vrata pružila mogućnost posjete pogonu proizvodnje kožne i gumene obuće, a također je organizirana i izložba pod nazivom „Povijest cipele".