U Poslovno-inovacijskom centru BIC otvoren je još jedan novi pogon. Riječ je o društvu CERTIFIKAT d.o.o. iz Osijeka koje je osnovano 2005. godine kao poduzetnički pothvat gosp. Marija Bajte. Od svog osnivanja društvo posluje u Osijeku, a bavi se proizvodnjom mikrobioloških podloga za briseve grla, nosa i analize hrane.

S obzirom na potrebu povećanja proizvodnih kapaciteta i stupnja automatizacije sukladno potrebama tržišta te uvođenja novih linija proizvoda, dodataka prehrani i dijetetskih proizvoda, društvo je u potrazi za prikladnim poslovnim prostorima i uvjetima poslovanja, odlučilo nastaviti svoju poslovnu aktivnost u prostorima Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar. Po završetku svih aktivnosti iz poslovnog plana, vrijednost novih ulaganja u strojeva i opreme iznosit će oko 1,5 milijuna kuna. Plan je do kraja 2017. godine u BIC Vukovar zaposliti ukupno petnaestak osoba, i to VSS i SSS, prvenstveno sljedećih struka: mikrobiolozi, prehrambeni tehnolozi i laboratorijski tehničari).

Društvo trenutačno plasira mikrobiološke podloge pod brandom CERTIFIKAT na području Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Austrije i Bugarske sa završnim dogovorima oko plasmana i na tržišta, Njemačke i drugih zemalja EU, kao i susjednih tržišta Makedonije, Srbije i BiH.
„Naša je procjena kako će 80% proizvoda biti za izvoz, a 20% namjenjujemo za hrvatsko područje. Imamo niz ugovora s veledrogerijama susjednih država i planiramo daljnje širenje proizvodnje," objasnio je direktor Marijo Bajto ističući kako su zajedno sa svojim stranim partnerima vrlo zadovoljni s uvjetima u Vukovau te je izrazio nadu kako će i Vukovarci imati koristi od tvrtke najavljujući tako početak dobre suradnje.
„Svi naši zahtjevi i zamolbe koje smo imali Grad Vukovar je ispunio tako da nije bilo ni najmanjeg razloga da ne dođemo u Vukovar. Svi su nam bili na usluzi tako da smatram kako će ova suradnja nadalje ići u pozitivnom smjeru," istaknuo je direktor Bajto.
U idućih par tjedana očekuje se i instalacija linija strojeva i opreme za proizvodnju dijetetskih proizvoda i dodataka prehrani, koje će se na tržište Hrvatske i drugih država EU, kao i susjednih država plasirati pod brandom PURE MEDICA. Paleta dijetetskih proizvoda i dodataka prehrani je razvijena u suradnji s bugarskim partnerom gosp. Viktorom Stankovim, a radi se o proizvodima za mršavljenje, muški i ženski libido, za skidanje celulita, podizanje raspoloženja i slično. Poseban probitak na tržištu očekuje se od proizvoda baziranih na ružinom ulju.
„Nakon tvrtke Yasenka koja je donijela farmaceutsku proizvodnju u Vukovar, danas sam zadovoljan što nakon duljih pregovora otvaramo i tvrtku Certifikat kao drugi subjekt u segmentu bliskom farmaceutskoj industriji. Vjerujem kako ćemo dovesti u Vukovar i zadržati potreban kadar. Uvijek smo bili i nastavit ćemo biti pouzdan partner poduzetnicima te vjerujem kako ćemo različitim poticajima i stipendiranjem upravo ovoga kadra učiniti jedan veliki zaokret otvaranjem potencijala grada Vukovara te omogućiti razvoj gospodarstva u svim vidovima proizvodnje," rekao je gradonačelnik Ivan Penava.