Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je u Nizozemskoj tvrtku Massive Dynamics Constructions B.V., matičnu tvrtku vukovarske tvrtke Vukovar Envision koja već neko vrijeme djeluje u Vukovaru na poslovima izrade različitih pozicija za sastavljanje plovila. Domaćin tvrtke u Rotterdamu, tehnički direktor Igor Rosandić proveo je gradonačelnika i uputio ga u funkcioniranje nizozemskih pogona. Ovom prilikom vodili su razgovore o planovima proširenja proizvodnje u Vukovaru.
„Tema i cilj ovoga susreta svakako su potencijali Vukovara za buduća ulaganja koja će omogućiti dodatne pogone u gradu te time, naravno, i nova radna mjesta u ovoj grani industrije. Iznimno nas raduje svaka moguća suradnja, ali prethodno moramo doći do određenih pozicija kako bismo ovakvoj tvrtki omogućili optimalne uvjete poslovanja," naglasio je gradonačelnik Penava.
Tvrtka MD Constructions u Nizozemskoj uspješno posluje već četiri godine, a bavi se izgradnjom raznih vrsta brodova, čeličnih konstrukcija, offshore platformi, cjevovoda. U vrlo kratkom vremenskom periodu izborili su se na tržištu dokazujući kako mogu pružiti kvalitetu i isporuku u zadanom roku što su njihovi zadovoljni klijenti prepoznali te nagradili povjerenjem iskazujući ga kroz sve više novih projekata na kojima je tvrtka angažirana.
„Upravo zbog takve potražnje i kretanja na tržištu shvatili smo kako se moramo širiti ako želimo uspješno odgovoriti na zahtjeve klijenata. Zbog pojačane potrebe za radnom snagom odlučili smo se širiti u smjeru istočne Europe te smo u svojim traganjima najpogodnijeg mjesta za poslovanje otkrili Vukovar gdje nas je dočekala povoljna investicijska klima s različitim povlasticama koje potiču razvoj poslovanje te kvalitetna radna snaga koja zadovoljava standarde naše poslovne politike," objasnio je Rosandić koji je najavio kako će ove godine započeti gradnju brodskih sekcija koje će kroz Luku Vukovar transportirati u Rotterdam.