Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatske elektroprivrede Franom Barbarićem i županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem obišao je novootvoreni korisnički pozivni centar HEP Operatora distribucijskog sustava u Vukovaru.

Korisnički pozivni centar u Vukovaru, u kojemu je od rujna 2019. godine zaposleno 20 djelatnika s područja Vukovara dio je jedinstvenog sustava korisničke podrške HEP ODS-a za 2,4 milijuna korisnika mreže u čitavoj Hrvatskoj. Jedinstveni korisnički centar u funkciji je daljnjeg unaprjeđenja standarda komunikacije s korisnicima, a samo ove godine djelatnici centra zaprimili su i obradili pola milijuna poziva. Drugi je ovo takav korisnički centar u Hrvatskoj, dok je prvi otvoren prošle godine u Kninu, drugi je svoje mjesto našao u Vukovaru.  

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je predsjedniku Uprave HEP-a te Vladi Republike Hrvatske na otvaranju drugog pozivnog centra HEP-a u Hrvatskoj, upravo u Vukovaru.  „Ovo je rezultat našega rada, ali i nastavak priče o svim dobrim rezultatima po pitanju novootvorenih radnih mjesta u Vukovaru. Ovo je samo jedan o pravaca kojim se krećemo uz pomoć Vlade RH i državnih tvrtki, no onaj puno važniji su privatne investicije u našemu gradu pri čemu moram podsjetiti na tvrtku Enikon Aerospace kao jedan izuzetno dobar ogledni primjer, gdje će zaposlenje pronaći 200 Vukovaraca na visoko tehnološko razvijenim proizvodno radnim mjestima“ kazao je Penava te dodao kako je svaki korak naprijed bitan da Vukovar ponovno postane grad kakav je nekad bio, središte industrijskog i gospodarskog razvoja istoka Hrvatske.

„U Hrvatskoj elektroprivredi osjećamo posebnu odgovornost prema Vukovaru, kao i svim krajevima Hrvatske koji su stradali u Domovinskom ratu. Nakon završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u mrežu na području Grada Vukovara do danas je uloženo gotovo 100 milijuna kuna. Investicija u osnivanje korisničkog centra samo je manji dio ulaganja HEP-a na ovom području te ćemo u iduće tri godine u obnovu elektroenergetske infrastrukture na području Vukovara uložiti još 60 milijuna kuna“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede i naglasio kako zapošljavanje radnika iz lokalne zajednice u pozivnom centru u Vukovaru, kao i u centru u Kninu, predstavlja doprinos HEP-a nastojanjima lokalne samouprave da zadrži mlade ljude i zaustavi negativne demografske trendove.

U sklopu događaja, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, predsjednik Uprave HEP-a Barbarić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zapalili su svijeće pred spomenikom hrvatskim braniteljima, radnicima pogona HEP ODS-a u Vukovaru, koji su poginuli u Domovinskom ratu.