U samoj baroknoj jezgri Vukovara otvoren je novi ugostiteljski objekt „Domestic house Lola“ koji će u narednom periodu uvelike obogatiti turističku ponudu grada Vukovara.

Vlasnik objekta Krešimir Grubišić bavi se ugostiteljstvom i turizmom već petnaest godina te je u ovaj objekt, koji osim caffe bara i restorana, raspolaže s 5 dvokrevetnih smještajnih jedinica, uložio preko 4.500.000 kuna vlastitih sredstava. 

„Odlučili smo se izgraditi lijepu priču koju bismo ponudili gradu Vukovaru jer smo prepoznali veliki turistički potencijal koji svojom ponudom želimo obogatiti. Surađujemo s domaćim proizvođačima te time  našim posjetiteljima osiguravamo zaista domaću hranu s lokalnih OPG-ova, koji na ovaj način imaju priliku plasirati svoje proizvode na tržište,“ objasnio je Grubišić ističući kako trenutno  nudi autohtone slavonske specijalitete na moderan način.

U ovome jedinstvenom objektu koji na profinjen način usklađuje tradicionalne specijalitete, rustikalni ugođaj i moderne ideje trenutno radi deset djelatnika, od kojih je nakon popuštanja mjera suzbijanja zaraze koronavirusom, zaposleno troje novih djelatnika, a Grubišić vjeruje kako će uskoro uslijediti daljnja zapošljavanja.

„Ovo je jedna dosita prekrasna turistička priča koja je smještena u samom centru grada Vukovara, u objektu koji predstavlja zaštićeno kulturno dobro. Svjedočimo hrabrom potezu vukovarske obitelji koja nakon niza godina iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, kako u Vukovaru tako i na dalmatinskoj obali, stečeno znanje i kapital investira u svoj grad. Ovime je Vukovar dobio reprezentativan objekt u kojemu je brižno isplaniran svaki detalj,“ rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je vukovarskoj turističkoj ponudi zaista bio potreban ovakav ugostiteljski objekt.

U 2020. godini otvorila su se 4 nova objekta, no zbog koronakrize 2 su privremeno zatvorena, tako da danas u Vukovaru imamo 1009 ležajeva u 42 objekta.

„Ovu godinu započeli smo s izrazito pozitivnim brojkama i nagovještavana je rekordna turistička sezona, međutim od sredine ožujka pa do danas taj trend je u silaznoj putanji zbog svima znane situacije s pandemijom koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet. Tim više nas čini sretnima što se ovaj objekt otvorio u Vukovaru, a vlasnici su se usudili pokrenuti ovaj posao neposredno prije krize Svi zajedno imamo vjeru kako će se situacija oporaviti te kako ćemo nastaviti istim tempom koji smo imali prije pandemije. Prepoznata smo  turistička destinacija kontinentalnog turizma, a ovaj objekt je iznimno  važan s obzirom da se nalazi u samom centru grada, u baroknoj jezgri, u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini, u dijelu palače obitelji Paunović koja datira s kraja 19. stoljeća. Svim svojim gostima vlasnici će ponuditi dodatni sadržaj, a svojim dolaskom ovdje mogu uroniti u zlatno doba Vukovara na koje smo iznimno ponosni. Upravo zbog autentičnosti ovog prostora to je dodatna vrijednost ovog sadržaja koji će turiste privući da posjete naš grad,“ naglasila je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara dodajući kako je Turistička zajednica grada Vukovara upravo pokrenula kampanju „Vukovar za sva vremena“ putem koje poziva sve buduće posjetitelje željne putovanja u ovom postkorona vremenu jer, kako kaže, Vukovar zaista nudi izvrsnu ugostiteljsku ponudu,  zaštićenu i očuvanu prirodu, nagrađivane muzeje kao i sve one turističke aspekte koji su  danas u fokusu modernome putniku.