U promet je puštena spojna cesta od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru. Vrijednost izvedenih radova iznosi 3.371.916,04 kn. Projekt sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 1.807.533,36 kn bespovratnih sredstava i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 450.000,00 kuna. Razlika je financirana sredstvima iz proračuna Grada Vukovara.

„Riječ je o infrastrukturnome projektu koji se i unatoč koronakrizi nastavljaju u Vukovaru istim onim intenzitetom kojim je to bilo i prije. Izgradnjom spojne ceste od ulice Gospodarska zona do ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru, zajedno sa izgradnjom pješačke i biciklističke staze te 18 parkirališnih mjesta, poboljšava sigurnost prometa, ali i dostupnost dijela Gospodarske zone poduzetnicima početnicima, malim i srednjim poduzećima, nezaposlenima, studentima/učenicima, stanovništvu regije. Proširenje postojeće zajedničke infrastrukture Gospodarske zone Vukovar rezultirati će privlačenjem novih investicija, jačanju poduzetništva, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Vukovaru,“ rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

„Izgradnjom ove ceste povećali smo dostupnost poduzetnicima koji ovdje djeluju. Od našeg zadnjeg obilaska u svibnju, u Gospodarskoj zoni imamo dvije dodatne tvrtke. I ovom smo izgradnjom pokazali kako nastavljamo ulagati u vukovarsko gospodarstvo i Gospodarsku zonu Vukovar te poboljšavati uvjete rada gospodarstvenicima. Moramo istaknuti kako je prije šest godina Gospodarska zona bila popunjena 25%, a danas je zauzeto 90% zemljišta. Tada je ovdje radilo 80 ljudi, a sad gotovo 500, što je povećanje od preko 500%. Također, Grad Vukovar već godinama direktno ulaže u vukovarsko gospodarstvo mjerama poticanja poduzetnika. Trenutno je i dalje otvoren javni poziv za podnošenje prijava koji će trajati do kraja ovog mjeseca te i ovom prilikom pozivamo poduzetnike da se jave na ovaj poziv te ostvare svoja prava povlačenjem bespovratnih potpora,“ pozvala je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić naglašavajući kako je unatoč koronakrizi broj zaposlenih u Vukovaru stabilan te se drži na zadovoljavajućoj konstanti od gotovo 10 000 zaposlenih.

Projekt obuhvaća izgradnju prometnice površine 1.476,82m² ceste, izgradnju parkirališta površine 252,84 m² (18 parkirališnih mjesta i 1 za osobe s invaliditetom), 476,7m² pješačke staze te 278,46 m² biciklističke staze, rasvjetu prometnice sa ukupno 9 stupova cestovne rasvjete visine 10m sa 10 energetski učinkovitih LED svjetiljki, a izvođač radova je tvrtka OSIJEK - KOTEKS d.d..