U predivnom ambijentu perivoja Dvorca Eltz, uz vatromet i projekciju njemačkog filma Čarobna frula otvoren je 17. Vukovar film festival!

Do 27. kolovoza Vukovar je idealna destinacija za ljubitelje filmske industrije. Svi posjetitelji, ljubitelji dobrog filma moći uživati u 31 filmskom naslovu na 5 atraktivnih lokacija.

Direktor festivala Darko Puharić izrazio je nadu kako je ovogodišnji VFF dosegao razinu kvalitete kakvu su imali i prethodni organizatori te dodao kako će se prvi puta u povijesti festivala prikazivati filmovi iz svih deset podunavskih zemalja.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava otvorivši ovogodišnji festival zahvalio dosadašnjim organizatorima, kao i novoj postavi koja je organizaciju Vukovar film festivala preuzela od ove godine na svemu što su činili i što čine kako bi Vukovar film festival nastavio svoju tradiciju. „Ove godine smo u kratkom roku ostvarili nevjerojatna postignuća i nastavljamo tako i dalje. Drago mi je da se držimo koncepta festivala podunavskih zemalja i da nas Dunav sve zbližava i okuplja“, zaključio je gradonačelnik te pozvao sve građane i posjetitelje da posjete festival i uživaju  brojnim i raznovrsnim filmskim naslovima u Vukovaru.