Na Izvještajnoj skupštini Pčelarske udruge „Vukovar 91“  okupio se velik broj članova udruge te gostiju, među kojima je bio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Prema riječima predsjednika Udruge Ivana Dumendžića, prošle godine naglasak je stavljen na prodaju meda na veliko te na suradnju s Veleučilištem „Lavoslav Ružička“ Vukovar u cilju edukacije članova udruge u području marketinga, financija i brendiranja.

Ovom prigodom gradonačelnik Penava je naglasio kako već duži niz godina svjedoči njihovom kvalitetnom radu i sveobuhvatnom pristupu pčelarstvu. „Putem niza projekata vukovarski pčelari u suradnji s obrazovnim institucijama, od dječjih vrtića do sveučilišta, uvelike doprinose našoj lokalnoj zajednici. Otvaranjem punionice meda u Vukovaru te suradnjom s gospodarstvenicima, od nedavno svoje medne proizvode plasiraju i u maloprodajne lance, što je veliki iskorak u poslovanju malih proizvođača“, rekao je Penava česitavši im na izvrsnom radu.

Udruga broji 44 pčelara, surađuju s brojnim udrugama i nizom institucijama, i to ne samo s područja Vukovarsko-srijemske županije, već i šire.

Grad Vukovar je u 2023. godini putem bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara kroz Mjeru 4 – „Očuvanje i povećanje pčelinjeg fonda“ za pčelarstvo izdvojio  15.614,65 eura.