Na vukovarskom korzu danas, 6. svibnja 2024. godine, održava se Sajam EU projekata u organizaciji gradske tvrtke VURA – Razvojne agencije Vukovar d.o.o. za promicanje razvoja te u suradnji s Gradom Vukovarom i Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije.

Na sajmu izlagači na štandovima informiraju građane o EU projektima te im prezentiraju, kroz vlastite primjere, kako europski projekti utječu na povećanje kvalitete svakodnevnog života. Predstavljene su i prednosti projekata na rast gospodarstva i lokalne zajednice, a sve s ciljem da se šira javnost motivira za intenzivnije korištenje europskih sredstava.

Sajmu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji je podsjetio kako je Vukovar, prema analizi Ministarstva financija, u devetogodišnjem razdoblju (od 2014. – 2022. godine) jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj prema osiguranim EU sredstvima.
„U devet godina osigurano je više od 15 milijuna eura iz EU fondova za važne projekte u gradu poput Gradske tržnice, Poslovno inovacijskog centra – BIC, Gradskog stadiona, Radničkog doma u Borovu naselju i brojnih drugi. Građane je vrlo važno informirati o benefitima koje donose EU projekte i potaknuti ih da koriste sve mogućnosti koje se pružaju“, naglasio je Sušac.

Direktor VURA – Razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko istaknuo je kako je VURA podrška Gradu Vukovaru u prijavi na gotovo sve projekte te kako je hvalevrijedno što je Vukovar među top 10 gradova u Hrvatskoj po povučenim EU sredstvima. Direktor Zeko zahvalio je svojim djelatnicima na trudu i radu koji ulažu kako bi se projekti uspješno prijavljivali te je pozvao građane da im se i da  iskoriste mogućnosti koje im se pružaju.