{gallery}2015/09/09/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima primio je delegaciju Općine Inđija koja je posjetila Vukovaru.

Tijekom ove nastupne posjete delegacije Općine Inđije, na čelu s načelnikom Petrom Filipovićem, održan je sastanak na kojemu su glavne teme razgovora bile mogućnosti suradnje na području gospodarstva, prenošenju iskustava i primjera dobre prakse u privlačenju inozemnih investitora te razvoju prekograničnih projekata za povlačenje bespovratnih sredstava Europske unije iz novog Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija za razdoblje 2014.-2020.

„Iznimno mi je zadovoljstvo ugostiti delegaciju Općine Inđija u našem gradu. Iako je ovo tek nastupni posjet delegacije Općine Inđije, pronašli smo mnogo zajedničkih tema koje uključuju prekograničnu suradnju te niz konkretnih projekata o kojima ćemo i nadalje razgovarati i na kojima planiramo ostvariti partnerstvo. Također, uvijek je produktivno izmijeniti iskustva u upravljanju lokalnom upravom te i tim putem otkriti mogućnosti poboljšanja vlastitog sustava," naglasio je gradonačelnik Penava.

„Općina Inđija pružila nam je dobar primjer efikasne birokracije koju ćemo se potruditi provesti i u našem području kako bismo i na takav način privukli što više zainteresiranih investitora," istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić.

Načelnik Općine Inđija Petar Filipović zahvalio se gradonačelniku Penavi na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo produktivnošću razgovora koji će zasigurno uroditi suradnjom na projektima koji se tiču područja čitavog Srijema kao i napretka obje lokalne samoupravne.


Uz gradonačelnika Penavu, sastanku su nazočili pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunacionalnu suradnju, Davor Foriš direktor Vukovarske razvojne agencije - VURA i Nebojša Bajić, savjetnik gradonačelnika za suradnju s općinama i gradovima u Republici Srbiji.