{gallery}2015/12/15/05{/gallery} U organizaciji Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo i Grada Vukovara u Gradskom muzeju Vukovar održano je predavanje na temu Zadruge kao nositelji razvoja lokalne zajednice.

Događaju su nazočili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić.

Na savjetovanju su govorili Ilda Stanojević, ravnateljica Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo i Tomislav Petrović, voditelj Odjela pri Ministarstvu poljoprivrede.

Posjetitelji predavanja također su mogli čuti o primjerima dobre prakse članova zadruga među kojima su i vukovarski vinari.

U Vukovaru je nedavno osnovana zadruga Vukovarska vina, čiji su članovi također bili prisutni na savjetovanju kako bi doznali više o mogućnostima koje im pružaju zadruge. U njihovo ime govorio je Igor Burčak te istaknuo kako je osnivanje zadruge velik korak za opstanak na tržištu i ostvarenje zajedničkih ciljeva, te da uživaju veliku podršku Grada Vukovara i HCZP-a.

"Grad Vukovar je napravio veliki iskorak činom osnivanja zadruge vukovarskih vinara, a nadam se da ćemo tu priču proširiti i na druge segmente u gradu Vukovaru", istaknuo je gradonačelnik Penava te zaželio uspjeh u daljnjem poslovanju.