{gallery}2016/02/19/03{/gallery} Održan je promocijski sastanak s potencijalnim partnerima za izradu Intervencijskog plana u sklopu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Grad Vukovar jedan je od pet gradova obuhvaćenih Programom integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Uz Beli Manastir, Benkovac, Petrinju i Sinj, Grad Vukovar će na raspolaganju imati gotovo 25 milijuna eura, koje će usmjeriti na projekte definirane Intervencijskim planom.

U svrhu što efikasnije i kvalitetnije izrade Intervencijskog plana, predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora aktivno će se uključiti u izradu plana te će na temelju njihovih smjernica Grad Vukovar odlučiti o prioritetnim projektima koje će financirati.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić održala je promocijski sastanak s 50-ak predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora te ih upoznala s Programom i obvezama partnera. Veliki broj sudionika iskazao je interes za sudjelovanje u izradi Intervencijskog plana što je odličan pokazatelj da Vukovar ima želju i snagu za napredak u svim sektorima društva.