{gallery}2016/03/10/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ugostio je Slovačke poduzetnike, članove J&T grupacije, koji su iskazali interes za ulaganja u Republici Hrvatskoj i to na području turizma u Dalmaciji te na području gospodarstva u gradu Vukovaru.

Sastanku su uz gradonačelnika Ivana Penavu, nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić, predstavnici J&T grupacije; g. Viliam Ružićka, g. Pavol Mišenka, g. Viliam Mišenka i Miroslav Smekal te gđa. Katica Miletić, stručnjak za ruralni razvoj i EU fondove.

J&T grupaciju čine slovačke tvrtke iz sektora energetike, projektiranja, automobilske i prerađivačke industrije, a sastanku su nazočili predstavnici tvrtki VIKRA s.r.o., BC consulting Bratislava, TOZAN s.r.o., KMC racing s.r.o. te AGROTAMI s.r.o.

Sastanak je održan na inicijativu Udruge veterana grada Splita, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te Udruge dragovoljaca i veterana grada Vukovara, a kao predstavnici spomenutih udruga na sastanku su sudjelovali g. Goran Kosor, g. Franjo Šoljić i g. Vjeran Nadovski koji su iskazali veliko zadovoljstvo zbog realizacije današnjeg sastanka.

Gradonačelnik grada Vukovara pozdravio je ovu incijativu i izrazio nadu da će se planovi J&T grupacije realizirati u skoroj budućnosti. Također je istaknuo ulaganje u gospodarstvo kao ključni čimbenik za regeneraciju našeg grada. Nakon sastanka članovi J&T grupacije obišli su Vukovarsku gospodarsku zonu i Poslovno inovacijski centar Vukovar gdje su razgledali potencijalna mjesta ulaganja.