×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2016\03\31\08
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/03/31/08

{gallery}2016/03/31/08{/gallery} U rodnoj kući Lavoslava Ružičke održan je skup poduzetnika i obrtnika s područja grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem, ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te zamjenikom ministra poljoprivrede Tugomirom Majdakom.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava pozdravio je nazočne gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike te vlasnike OPG-ova poručivši da je skup namijenjen upravo njima kako bi se napravili određeni pomaci.

Tim putem gradonačelnik Penava se pohvalio kako je Grad Vukovar u prošloj godini izravno plasirao 3 milijuna kuna kroz programe poticaja gospodarstvu putem 15 različitih mjera potpore te 2,5 milijuna kuna putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Prisutni su imali priliku premijera i ministra upoznati sa situacijom te od njih dobiti odgovore na postavljana pitanja.

Premijer Orešković je nakon sastanka istaknuo kako je zadovoljan susretom s poduzetnicima rekavši kako je to tek prvi korak pri pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima ovog područja . Osim o izazovima i problemima u poljoprivredi, razgovarali su i o gospodarstvu i načinu na koji mu pomoći. „Planiramo osnovati fond od 500 milijuna eura za pomoć poduzetnicima, ubrzati postupak dobivanja sredstava iz EU fondova te pojednostaviti Zakon o javnoj nabavi. Mislim da će to donijeti pozitivne rezultate svima koji se bave gospodarstvom ili poljoprivredom", rekao je premijer.