{gallery}2016/05/30/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša uručili su Ugovore zaposlenicima u javnim radovima.

Radi se o 50 osoba koje su kroz mjeru „Radom za zajednicu i sebe" uposleni na programu uređenja, revitalizacije i privođenja namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

„Ovom mjerom ćemo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje financijski olakšati život za 50 vukovarskih obitelji te doprinijeti ljepšem izgledu grada", istaknuo je Penava.

Gradonačelnik je napomenuo da je uz 26 žena koje su već uposlene u javnim radovima na području socijalne skrbi, s burze rada povučeno 76 osoba koje će narednih mjeseci imati redovna financijska primanja.

20 zaposlenih financirano je sredstvima HZZ-a u stopostotnom iznosu, dok su preostali sufinancirani 50% sredstvima iz proračuna Grada Vukovara, a 50% sredstvima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U odnosu na prethodne godine program traje 6 mjeseci, a ne 3 mjeseca kao do sada. Radovi su započeli 16. svibnja i trajat će do 15. studenog.