{gallery}2016/12/14/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović i direktor gradske tvrtke Tehnostan d.o.o. Kristijan Lovrenščak obišli su zgradu na adresi Županijska 106 na kojoj je provedena energetska obnova.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako su stanari Županijske 106 radovima energetske obnove dobili dodatnih 15 cm toplinske izolacije, PVC stolariju, a sanirana su i 2 lifta. „Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a to su gradska tvrtka Tehnostan, koja je i upravitelj zgrade, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i samim stanarima na strpljenju tijekom izvođenja radova. Sada kada su radovi završeni, imamo lijepu i modernu građevinu te zadovoljne stanare", rekao je Penava.

Ukupan iznos predmetnih radova iznose 3.321.416,88 kuna (s PDV-om).

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je radove u iznosu od 1.400.000,00 kuna, Grad Vukovar u iznosu od 1.530.025,19 kuna dok su stanari zgrade kroz sredstva pričuve sufinancirali predmetne radove u iznosu od 391.891,69 kuna.

Predstavnik stanara Ivica Smud zahvalio je gradonačelniku Penavi i suradnicima na pomoći. „Obnova je 1997. godine jako loše napravljena te smo na to dugo vremena upozoravali, no nitko za nas nije imao sluha, sve dok se nismo obratili sadašnjem gradonačelniku Vukovara", rekao je Smud te napomenuo kako je u stanovima sada puno toplije.