{gallery}2016/12/29/01{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potpisao je s direktorom tvrtke Gravia d.o.o. Antom Hercegom Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste – dio Ulice Vile Velebita na području grada Vukovara.

Projektom je predviđena sanacija ceste s novim postrojem gornjeg dijela kolničke konstrukcijom, novim sustavom otvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Ukupna površina koja se uređuje i koju Grad Vukovar sufinancira iznosi 2410,00 m2, dužina sanirane prometnice 343,00 m, a vrijednosti je 424.289,21 kn s PDV-om.

Direktor tvrtke Gravia d..o.o. Ante Herceg rekao je kako zahvaljujući tvrtki Sokol, s kojom su potpisali ugovor o praćenju na poslovima izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na području grada Vukovara, saniraju većinu ulica nakon provedenog projekta. „Riječ je o kompletnoj sanaciji prometnice, ne samo dijelova koji su se iskapali radi provođenja kanalizacijske mreže i priključaka korisnika na istu, a projektom je obuhvaćena i sanacija dva parkirališta , istaknuo je Herceg“


Tom prigodom gradonačelnik je kazao kako je ovo jedan od mnogobrojnih projekata koji su provedeni u 2016. godini. „Vrlo je važno istaknuti kako je tijekom ove godine sanirano i obnovljeno 5.000 metara novih prometnica i 11.000 metara nogostupa što je za grad veličine Vukovara vrlo impozantan podatak“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako će se i u 2017. godini nastojati mijenjati lice grada na bolje i na ljepše, no naglašava kako je prioritet razvoj gospodarstva u gradu Vukovaru i zapošljavanje Vukovaraca, kojima bi time bila pružena mogućnost za ostanak u Vukovaru i zasnivanje obitelji, a time i povećanja broja stanovnika u našem gradu.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.

Pavliček je izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim projektima u 2016. godini. „Sezona građevinskih radova trajala je svih 12 mjeseci, a to je dovelo do 27 novosaniranih cesta na području grada Vukovara“, zaključio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te dodao kako su planovi za 2017. godinu u tijeku, a procjenjuje kako će se iz Proračuna Grada Vukovara za sanaciju prometnica i nogostupa izdvojiti jednak iznos sredstava kao i u 2016. godini.

U komunalnu infrastrukturu je u 2016. godini uloženo preko pola milijardi kuna, što osim sanacije prometnica i nogostupa u iznosu od oko 19 milijuna kuna obuhvaća i izgradnju obaloutvrda, provođenje Projekta Vukovar, izgradnju nove vukovarske tržnice te mnoge druge projekte.

„Iza nas su dvije iznimno uspješne godine, a po svemu sudeći takva će biti i nadolazeća 2017.“, zaključio je gradonačelnik Penava.