Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su sanirane ulice u vukovarskom prigradskom naselju Lipovača.
„U sklopu projekta odvodnje u gradu Vukovaru na kanalizacijsku su mrežu priključene kuće u ovim ulicama, a nakon toga sanirali smo i prometnice. Izuzetno nam je drago što su građani zadovoljni učinjenim radovima te kako sada prometnica izgleda," rekao je Penava.
Obnovljene su prometnice u Ratarskoj i Grobljanskoj ulici, a ukupna je vrijednost izvedenih radova iznosi gotovo 400 000 kuna od čega je Grad Vukovar je u ukupnim troškovima sanacije sudjelovao sa 120,500.00 kuna, dok je ostatak financirala gradska tvrtka Komunalac.
Ratarska ulica sanirana je u postojećoj širini od 3,50 metra i 200,00 metara dužine dok je Grobljanska ulica sanirana je u širini od 4,00 metra i 207,00 metara dužine.
Osim izgradnje kanalizacijske mreže u posljednje je tri godine u komunalnu infrastrukturu naselja Lipovača uloženo milijun i pol kuna te će slijedi sanacija još dvije ulice.
„Riječ je o ulicama koje nemaju asfaltnu bazu, odnosno o Bosanskoj i Novoj ulici. Osim toga, postavili smo ovdje i novo dječje igralište. Kako bismo osigurali sigurnost pješaka, Lipovački smo put s Lipovačom povezali pješačkom stazom. Ova su ulaganja uvelike promijenila vizuru naselja Lipovača," istaknuo je zamjenik Pavliček.