Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je otvorio novo igralište u Petrovaradinskoj ulici na Mitnici. Za nabavu opreme za uređenje ovoga igrališta sredstva je Gradu Vukovaru donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije je 85.000 kuna. Riječ je o šestom otvorenom igralištu ove godine.
„Posebno mi je drago što je većina igrala izrađena od drveta tako da odaju dojam topline i uklapaju se s prirodom. Riječ je o vrlo lijepom igralištu koje smo ovdje postavili zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika na čemu ime se u ime građana Vukovara od srca zahvaljujem," poručio je gradonačelnik Penava.
„Bilo je mnogo upita građana za izgradnju igrališta na ovoj lokaciji tako da vjerujem kako su sada vrlo zadovoljni," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ističući kako u Vukovaru postoje igrališta na 56 lokacija. „Obnavlja se oko deset igrališta godišnje tako da je do sada obnovljena polovina. Neka su obnovljena, a neka potpuno nova. Vjerujem da će u sljedeće četiri godine sva igrališta biti u potpunosti sanirana," objasnio je Pavliček.