Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček uručili su ugovore građanima koji su posao dobili u okviru Javnih radova. Putem programa Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama zaposlene su 33 osobe, a još ih je 60 potpisalo ugovor za program Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara. Riječ je o programu koji traje šest mjeseci, odnosno od 02. svibnja do 01. studenog 2017. godine.
Prigodom uručenja ugovora korisnicima Javnih radova u Gradskoj vijećnici grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što na ovaj način već treću godinu za redom pomažu kako nezaposlenima tako i starijim sugrađanima, a ujedno je i grad uređeniji i ljepši.
"Možemo biti iznimno zadovoljni jer je preko 90 osoba zaposleno na ovaj način. Vjerujem kako smo na ovaj način pomogli dugotrajno nezaposlenim osobama i osobama težeg imovinskog stanja," rekao je zamjenik gradonačelnika Pavliček zahvaljujući se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na brzini i efikasnosti u rješavanju papirologije.
Dio zaposlenih Hrvatski zavod za zapošljavanje financira sa 100%, a dio financiraju s po 50% Grad Vukovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje.