Grad Vukovar u suradnji sa tvrtkom Komunalac d.o.o. i Vodovodom grada Vukovara sanirao je nogostupe i ceste u ulici Dore Pejačević. Vrijednost izvedenih radova iznosi 511.250,00 kuna sa PDV- om, a sanirana su dva kraka ulice.
„Nakon dužeg vremena što je ova ulica bila raskopana konačno je sada poprimila oblik koji nije imala pola desetljeća. Svjesni smo problematike stanja prometnica na Sajmištu te pokušavamo u suradnji s Hrvatskim cestama doći do povoljnog rješenja kojim bismo uspjeli sanirati vrlo duge prometnice te tako izbjegli da troškovi ovih skupih prometnica padaju izravno na proračun Grada Vukovara," rekao je gradonačelnik Ivan Penava dodajući kako, sukladno dinamičkome planu predstavljenom prije dva mjeseca, do kraja kolovoza ostaje završiti sanaciju Ulice Stjepana Radića te sve planirane faze na Ulici Priljevo gdje bi do studenoga trebali biti gotovi svi radovi.
Sanirana je ukupna površina je 641,00m2 ceste i 282,00m2 nogostupa, s kompletom novom kolničkom konstrukcijom, oborinskom odvodnjom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
„U planu nam je još tijekom ove godine postaviti i led rasvjetu u Ulici Dore Pejačević i to u vrijednosti oko 100.000 kuna. Općenito kada idemo u sanaciju ceste nastojimo napraviti sveobuhvatno i dugogodišnje rješenje kako bi svi građani bili zadovoljni. Svjesni smo kako je ova gradska četvrt u najlošijem stanju te nastojimo kroz ovakve projekte u Ulici Solidarnosti, Augustinčićevoj i novim nogostupima na nekoliko lokacija, podići kvalitetu života u ovome naselju. Nastojimo naći rješenje za duge prometnice Bogdanovačku i Dugu koje su bitne za funkcioniranje prometa i svakodnevnog života u ovome dijelu grada," istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.