U Adici, jednom od omiljenih okupljališta građana grada Vukovara, održana je završna konferencija EU projekta naziva „Priprema tehničke dokumentacije za projekt Adica“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je dio Intervencijskog plana grada Vukovara u kojem su definirana teritorijalna ulaganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju grada Vukovara.

Projektom se stvaraju preduvjeti za revitalizaciju park- šume Adica, čime će se povećati atraktivnost i povezanost gradskih naselja, povećati će se mogućnost za zapošljavanje te konkurentnost i održivost gospodarstva i poduzetništva grada Vukovara.

Konferenciji su nazočili brojni gosti i uvaženi uzvanici, a sam projekt predstavili su zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić te voditelj projekta Igor Antolović.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar istaknula je kako današnja konferencija i projekt koji je predstavljen zapravo samo dio velikog projekta Adica. „Projekt se odvija u 3 faze, a sada je uspješno završena 1. faza. Pripremljena je cijela dokumentacija za izgradnju nove priče Vukovara koja će se sastojati od 5 novih sadržaja – bungalova, kampa, čarobne šume, adrenalinskog parka te šetnice uz Vuku. U tijeku je projekt za prijavu 2.faze što obuhvaća gradnju svega navedenoga“ ističe Žilić. 3. faza projekta obuhvaća zapošljavanje i obuku ljudskih potencijala, a otvaranje se očekuje najkasnije u 2023. godini.

„Ovo je uspješan početak novog razdoblja, a naš grad će uskoro biti oplemenjen dodatnim turističkim sadržajima“ zaključila je direktorica Žilić.

Zamjenica Mujkić ovom prilikom zahvalila je Razvojnoj agenciji Vukovar na još jednoj uspješnoj suradnji, kao i voditelju projekta, te napomenula kako se sada zapravo kreće s realizacijom Intervencijskog plana grada Vukovara. „Projekt Adica jedan je od projekta Intervencijskog plana grada Vukovara, dobiven kroz Program regeneracije malih gradovima na ratom pogođenim područjima. Nadam se kako početkom godine krećemo s izgradnjom, a ovo nam je jedan od omiljenih projekata jer, pravo blago je imati ovakav prostor i šumu neposredno uz centar grada“ rekla je zamjenica Mujkić.

Uslijedila je prezentacija projekta kroz fotografije i kratak film o projektu Adica gdje su svi sudionici konferencije mogli pobliže upoznati projekt i njegovu ljepotu koja će uskoro krasiti grad Vukovar.