Na parkiralištu bivšega hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac d.o.o. održala je smotru zimske službe koja je spremna za sezonu 2019./2020. Ujedno su prezentirana i ulaganja u dugotrajnu imovinu tvrtke Komunalac te je predstavljena i novonabavljena oprema, strojevi i vozila.

Smotri su, uz predstavnike gradske tvrtke Komunalac d.o.o. nazočili i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima i suradnicima.

Gradonačelnik Grada Vukovara ovom prilikom istaknuo je kako je, kada je riječ o tvrtki Komunalac, riječ o moderno ustrojenoj tvrtki s modernom opremom te rukovodstvom koje ima viziju i ispravan pristup poslu. „Kao što vidimo, zimska služba spremnija je nego ikad. S ponosom i zadovoljstvom smo prošetali parkiralištem hotela Dunav i pogledali mehanizaciju s kojom raspolaže gradska tvrtka Komunalac s operativom koja je stvorena tijekom posljednjih 5 godina“ kazao je Penava.

„Ovo je doista jedna mehanizacija koja je ponos grada Vukovara, a svaka tvrtka bi bila ponosna na ovakav vozni park. U dugotrajnu imovinu ove gradske tvrtke uloženo je 20 milijuna kuna, a samo 2019. godine uloženo je 6 milijuna kuna“ rekao je Penava.

Direktor Komunalca d.o.o. Igor Štrangarević istaknuo je kako je za zimsku sezonu spremno 14 vozila s 200 tona soli na skladištu te s 50 ljudi koji su na terenu i 50 koji prate vozila tijekom ophođenja. „Kao i svake godine za vrijeme trajanja zimske sezone postoje 2 prioriteta. Prvenstveno se čiste prometnice na kojim prometuju autobusi te pristupi svim javnim objektima kao što su škole, bolnice, vjerski objekti, državne i lokalne institucije, a zatim sve ostale lokalne nerazvrstane prometnice“ rekao je direktor.

„S ciljem unaprjeđenja kvalitete usluge i podizanja razine konkurentnosti tvrtka Komunalac je u suradnji s Gradom Vukovar u proteklih 5 godina provela investicijski ciklus u dugotrajnu imovinu od 20 milijuna kuna od čega je 17 milijuna kuna utrošeno u nabavu vozila i strojeva“ zaključio je Štrangarević te istaknuo kako Komunalac raspolaže sa preko 70 radnih strojeva i vozila.

Ovom prilikom promovirana je i nagradna igra „Sigurno kroz zimu do zelenog proljeća“ u organizaciji Komunalca d.o.o. i tvrtke Autowill d.o.o. Naime, s ciljem promocije sigurnosti u prometu te zaštiti okoliša organizirana je nagradna igra za korisnike usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Vukovara. Nagradna igra traje za vrijeme zimskog razdoblja, dok će se izvlačenje dobitnika gdje je glavna nagrada električni skuter, održati 15. travnja 2019. godine.

Događaju su prisustvovala i mališani dječjih vrtića iz Vukovara koji su s oduševljenjem promatrali sve strojeve, te na jedan dan postali „mali vozači velikih strojeva“.