Na radost svih naših mališana smo postavili novo igralo na dječjem igralištu u naselju Olajnica. Riječ je o žičari, ili tzv. zip lineu duljine 27,5 metara namijenjenog djeci starijoj od 4 godine.

„Na inicijativu roditelja i djece smo, prema uzoru na moderno igralište na Trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju postavili novi zip line, koji je po svemu sudeći odmah postao velika atrakcija djeci koja posjećuju ovo igralište“, rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava dodavši kako će uskoro novi zip line dobiti i dječje igralište na Vijencu Ruđera Boškovića, a moderno igralište, s trajnim, otpornim i kvalitetnim igralima uskoro će biti postavljeno i na Mitnici. „Cilj nam je u Vukovaru svim dobnim skupinama osigurati sadržaje koji će ih interesirati te tako Vukovarcima osigurati što kvalitetniji život“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako se Grad Vukovar pobrinuo da svako dijete u radijusu od 300-500 metara ima jedno dostupno dječje igralište. „Svake godine nastojimo modernizirati sprave te stare i dotrajale zamijeniti novima. Na godišnjoj razini za modernizaciju dječjih igrališta iz Proračuna izdvajamo oko 350.000 kuna, a tijekom prošlog mjeseca smo na 19 igrališta stara i dotrajala igrala zamijenili novima“, rekao je Pavliček te dodao kako je najvažnije brinuti o sigurnosti djece koja koriste igrališta, pogotovo ona uz same prometnice uz koje se postavljaju i zaštitne ograde.

Ukupna vrijednost ovog projekta je  98.865,00 s PDV-om, proizvođač je tvrtka ZZ concept d.o.o. iz Zagreba, a građevinske radove izvela je vukovarska tvrtka Komunalac d.o.o.