Završena je izgradnja parkirališta preko puta Vukovarskog vodotornja, na križanju ulica Hrvatske nezavisnosti i Bana Josipa Jelačića.

Novoizgrađeno parkiralište obišao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, tom prilikom istaknuvši kako se Grad Vukovar na ovu investiciju odlučio zbog izuzetno velike posjećenosti Vukovarskom vodotornju. „Osjetivši promjenu u prostoru koju je prouzrokovalo otvorenje Vukovarskog vodotornja, pojavila se potreba za izgradnjom velikog parkirališta na kojem osim parkirnih mjesta za osobna vozila, postoje i ona za autobuse, električne automobile te bicikliste.“, rekao je gradonačelnik te pojasnio kako je ovim projektom, gradska četvrt Mitnica s najvećom vukovarskom atrakcijom dobila još ljepši izgled.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je kako će uskoro biti donijeta odluka o pitanju naplate parkinga. „Ovo je samo jedan u nizu projekata poboljšanja kvalitete komunalne infrastrukture te povećanja broja parkirnih mjesta u našem gradu.“, zaključio je Sušac.

Po pitanju problematike parkirnih mjesta u samome središtu grada, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako Grad Vukovar ima u planu područje stare tržnice prenamijeniti u polupodzemnu i nadzemnu garažu. „Budući je riječ o izuzetno zahtjevnom projektu i dugotrajnom postupku, kao privremeno rješenje je prometnom signalizacijom prenamijeniti trenutni prostor stare tržnice u parkirališni prostor, što se očekuje u skorije vrijeme.“

Novi parking u gradskoj četvrti Mitnica broji 70 novih parkirališnih mjesta za osobna vozila te 4 mjesta za autobuse i kao takav zasigurno već zadovoljava potrebe mnogobrojnih posjetitelja Vukovarskog vodotornja, ali i svih okolnih ugostiteljskih i smještajnih objekata te stanovnika ovoga dijela grada.

Na novom parkiralištu, 2 parkirna mjesta predviđena su i za punjenje električnih vozila čime se želi osvijestiti građane o štetnosti utjecaja plinova na zdravlje ljudi i okoliš. Projektom je obuhvaćena izgradnja i novog nogostupa te javne rasvjete.

Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o. Vukovar, a vrijednost izvedenih radova iznosi 1.885.060,89 kn s PDV-om.