Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava s tvrtkom Cestorad d.d. potpisao je ugovor o izgradnji dijela Osječke ulice koja će se spojiti s državnom cestom D2, Ulicom bana Josipa Jelačića u gradskom naselju Mitnica.

„Nastavak je ovo daljnjeg razvoja i unaprjeđenja komunalne infrastrukture na području Vukovara, ali i osiguranja sigurnijeg i kvalitetnijeg prometovanja građana“, rekao je Penava te naglasio kako će povezivanje Osječke ulice s glavnom vukovarskom ulicom doprinijeti boljoj prometnoj frekventnosti ovog dijela Mitnice koji se nalazi uz sami Dunav, a u kojem su brojni smještajni objekti, kao i Dom za starije i nemoćne. „S obzirom da je u ovome dijelu grada planirana i izgradnju trgovačkog centra koji će unaprijediti trgovačku ponudu, a samim time i život građana koji obitavaju na ovom području, odlučili smo pristupiti ovom projektu te tako stvoriti bolje uvjete za razvoj planova“, dodao je gradonačelnik Penava.

Prokurist tvrtke Cestorad d.d. Stipe Šuker rekao je kako se tvrtka Cestorad redovno prijavljuje na natječaje putem Javne nabave koje Grad Vukovar raspisuje te kako se nada da će i ovaj projekt realizirati na obostrano zadovoljstvo.

Uz novu cestu izgraditi će se i nova pješačka staza, postaviti nova javna rasvjeta te vertikalna i horizontalna signalizacija. Vrijednost projekta iznosi 205.152,55 eura s PDV-om, a prijavom na poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine osigurano je sufinanciranje u visini od 35.600,00 eura. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca.