Grad Vukovar izgradio je novo parkiralište u Ulici Domovinskog rata, a na inicijativu stanovnika toga dijela Borova naselja.

Na novom, modernom parkiralištu koje ukupno broji 62 parkirališna mjesta, od kojih je 4 za osobe s invaliditetom, izgrađena je i obostrana pješačka staza te su zasađena stabla, a trenutno se izvode radovi i na postavljanju nove javne rasvjete.

Gradonačelnik Ivan Penava je tijekom obilaska novog parkirališta istaknuo kako Grad Vukovar osluškuje potrebe svojih sugrađana te je stoga ovaj projekt i realiziran. „Parkiralište je u potpunosti opremljeno, postavlja se nova javna rasvjeta, a pazilo se i na hortikulturalno uređenje stoga je zasađen i novi drvored Zlatnog brijesta te se nadam kako smo kroz rješavanje nedostatnog broja parkirališnih mjesta, omogućili svim stanarima propisno parkiranje“, rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig napomenuo je kako je ovom području Borova naselja kronično nedostajalo parkirališnih mjesta. „Nova 62 parkirališna mjesta zasigurno će otkloniti problem s kojim su se susretali stanari obližnjih stambenih zgrada, a u tijeku je i izgradnja privremenog parkirališta u Željezničkoj ulici te sanacija postojećeg parkirališta u neposrednoj blizini Plivališta Vukovar“, zaključio je Čulig.

Realizacija ovog projekta našim će sugrađanima olakšati svakodnevno pronalaženje parkirnog mjesta za kojima je u gradskoj četvrti Borovo naselje sve veća potreba, stoga se na realizaciji projekta zahvalila i predstavnica stanara Đurđa Sekulić.

Izvođač radova je tvrtka Binder d.o.o. iz Osijeka,a  projekt je vrijednosti 205.769,37 eura.