{gallery}2015/08/25/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava 25. kolovoza 2015. otvorio je novoizgrađeno parkiralište u samom centru grada, na Trgu kralja Tomislava. Vrijednost radova je gotovo 350 000 kuna, a radove je izvodila gradska tvrtka Komunalac.

„Iako je riječ o 11 parkirnih mjesta, važnost je ovoga parkirališta u tome što se nalazi na atraktivnoj lokaciji - uz državnu cestu i Dom zdravlja, a uvelike pridonosi i samoj vizuri središta grada, što svakako nije manje važno," istaknuo je gradonačelnik Penava naglasivši kako staro, neuređeno i blatno parkiralište nije bilo dostojno Vukovara. Sanacijom ovoga parkirališta Vukovar dobiva preko 400 uređenih parkirališta.

U vidu daljnjeg povećanja broja parkirališnih mjesta u Vukovaru, gradonačelnik Penava najavio je dovršetak parkirališta u ulici Vile Velebita iza Doma zdravlja u Borovu naselju kao i izgradnju velikoga parkirališta na Olajnici gdje se planira izgraditi veliko parkiralište sa stražnje strane naselja, a prema rijeci Vuki.