{gallery}2016/04/12/03{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u pratnji zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka i pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovića obišao je prvi park za pse u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se nalazi u ulici Dr. Ante Starčevića u Borovu Naselju.

„Otvaranju ovog parka prethodilo je uređenje i opremanje gdje je postavljena zaštitna ograda, pješački pristupi parku, klupe za vlasnike pasa, kante za otpatke te igrala za pse", rekao je pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.

Gradonačelnik Penava zadovoljan je ovim projektom i rekao kako su povratne informacije građana pozitivne.

„S obzirom na velik broj vlasnika pasa u ovom dijelu grada odlučili smo se na ovaj projekt kako bi omogućili našim sugrađanima boravak u prirodi sa svojim ljubimcima i s obzirom da je park ograđen djeca se mogu mirno igrati u dječjem parku koji se nalazi u blizini", rekao je gradonačelnik Penava.

U okviru postavljanja igrališta izrađene su i upute o korištenju istoga koje su istaknute na vidljivom mjestu kako bi se lokalno stanovništvo upoznalo s dodatnim sadržajima namijenjenim njihovim ljubimcima.

U planu je izgradnja još jednog igrališta za pse u neposrednoj blizini središta grada, kod stambenog naselja Olajnica.

Radove je izvela tvrtka Komunalac, a njihova vrijednost iznosi oko 125 000kuna.