Gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac sa suradnicima su uputili čestitke mladom vukovarskom sportašu, članu Kluba dizača utega „Vukovar“ Nikoli Todoroviću koji je u Vukovar donio brojna, hvale vrijedna odličja.

U lipnju je mladi Vukovarac Nikola Todorović s velikim uspjehom branio boje Republike Hrvatske i svoga grada u Meksiku, gdje je održano Prvenstvo svijeta za kadete (U17) u dizanju utega. U disciplini trzaj osvojio je 4. mjesto, a bronca mu je izmakla za minimalnih jedan kilogram, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta. Tijekom natjecanja Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda.

Najnovije lijepe vijesti Nikola je u Vukovar donio iz Španjolske, gdje se od 07. do 10. srpnja održavao Kup Europske unije. Nikola Todorović u konkurenciji natjecatelja do 17 godina nije imao dostojnog protivnika te je postao pobjednik Kupa Europske unije te postavio novi državni rekord u trzaju.

„Čast i zadovoljstvo nam je ugostiti Klub dizača utega „Vukovar“ koji naš grad nerijetko obogaćuje sjajnim sportskim rezultatima. Grad Vukovar u okviru svojih financijskih sredstava, kao i do sada, nastaviti će podupirati rad kluba te mu pružati maksimalnu podršku. Drago mi je da nakon dugo vremena ovaj klub ima kvalitetne uvjete za rad, a što se ogleda u izvrsnim rezultatima. Vukovar se zaista može ponositi mladim i uspješnim sportašima poput Nikole kojemu želim još puno sportskog uspjeha i sreće!“, ovom prilikom rekao je gradonačelnik Penava.

Trener Kluba dizača utega „Vukovar“ Milan Kordić te mladi Nikola Todorović zahvalili su Gradu Vukovaru na potpori koju im pruža te izrazili nadu za još puno dobrih uspjeha, na čemu će, kako kažu, intenzivno raditi i u budućnosti.