Potaknuti medijskim linčem koji se ovih dana odvija nad Gradom Vukovarom, a zbog protokolarnog dara Nikoli Todoroviću, dužni smo izvijestiti javnost o točnim i potpunim informacijama.

Naime, brojni mediji izvijestili su kako Grad Vukovar financijski ne podržava rad Nikole Todorovića, bez da su prethodno zatražili službene informacije, a čime je javnost, posebice vukovarska, dovedena u zabludu.

Grad Vukovar  Klub dizača utega „Vukovar“ u 2021. godini financirao je s ukupno: 105.530,82 kuna, a što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječničke preglede, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije, sportske stipendije te plaćenu opremu Nikoli Todoroviću za Svjetsko prvenstvo.

U 2022. godini Grad Vukovar je za Klub dizača utega „Vukovar“ namijenio ukupno 92.500,70 kuna što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječničke preglede, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije te plaćenu prehranu (suplementi) Nikoli Todoroviću za plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Grad Vukovar nastavit će financijskim sredstvima poticati rad sportskih klubova, a samim time i rad svih mladih i uspješnih sportaša na koje smo ponosni.