Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem danas je na konferenciji za medije izvijestio javnost, posebno roditelje vukovarskih osnovnoškolaca, kako i na početku nove školske godine Grad Vukovar osigurava sav potreban školski materijal.

"Drago mi je da možemo na vrijeme najaviti roditeljima, a kako bi i oni sami mogli raspoređivati svoje kućne budžete, da smo i ove godine na raspolaganju kada su u pitanju naši osnovnoškolci. Svi znamo da početak školske godine izaziva financijski stres za svaku obitelj, poglavito u ova inflatorna vremena. Grad Vukovar će i ove godine za vukovarske osnovnoškolce osigurati bilježnice s motivima grada a s ciljem razvoja i njegovanja ljubavi prema svome gradu, preobuku, radne bilježnice, povijesne i zemljopisne atlase, kutije za tehničku kulturu, a za prvašiće i likovne kutije. Za sve to u proračunu smo osigurali 184.129,84 EUR/ 1.387.326,28 kuna.", rekao je gradonačelnik Penava te poručio roditeljima da budu bez brige, jer po pitanju početka školske godine praksa Grada Vukovara se nastavlja, a nastavljaju se i razni projekti i planovi po pitanju ulaganja u osnovne škole.

Kako pojašnjava pročelnik Dimić, u svim osnovnim školama na raspolaganju je i dalje produženi boravak, a sukladno najavama osigurati će se i pomoć asistenata u nastavi. "Sukladno projektu Ministarstva, svi učenici dobivaju 10 kuna za obrok te je osiguran svima. Nastavljamo s besplatnim prijevozom učenika osnovnih škola kao i sa školskom shemom voća."

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac na kraju je istaknuo kako je u planu rekonstrukcija dvorane i vanjskih igrališta OŠ Siniše Glavaševića te energetska obnova OŠ Blage Zadre. Također, u pripremi je projekt jednosmjenskog rada i cjelodnevne nastave u OŠ Mitnica i Dragutina Tadijanovića, a od rujna započinje i nagrađivanje učenika i mentora koji postignu zapažene rezultate na državnim natjecanjima.